Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010

Η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού ανεβάζει την παράσταση «Όσκαρ» του Ερικ Εμμάνουελ Σμιτ

Είναι ευχάριστο να βλέπεις περιφερειακές Θεατρικές Ομάδες να δημιουργούν . Στον Κορυδαλλό μάλιστα έχει δημιουργηθεί παράδοση η οποία έχει αποδώσει καρπούς με πολλούς γνωστούς ηθοποιούς. Αν και τον τελευταίο καιρό τα πράγματα έχουν ατονήσει ελπίζω στο μέλλον να υπάρξει μια νέα άνθηση. Τα μέλη της  "16χρόνης Πόλης"  κουβαλάνε αυτά τα βιώματα και είναι έτοιμα να συμμετέχουν σε πρωτοβουλίες που θα φέρουν τον Πολιτισμό στην πόλη.

Αναδημοσιεύω από korydallos.blogspot.com

Μια αληθινή ανθρώπινη ιστορία γεμάτη ευαισθησία και χιούμορ θα παρουσιάζει κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 9 το βράδυ η Θεατρική Ομάδα του Δήμου Κορυδαλλού με την παράσταση «Όσκαρ» του Ερικ Εμμάνουελ Σμιτ σε ελεύθερη απόδοση και σκηνοθεσία του Μπάμπη Κλαλιώτη. Η παράσταση ανεβαίνει από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου και για δυο μήνες στη θεατρική σκηνή του Δήμου «Γκαράζ» που βρίσκεται στο υπόγειο του Πνευματικού Κέντρου, Γρ. Λαμπράκη και Καρυταίνης.

Πρόκειται για το χώρο που διαμορφώθηκε για να φιλοξενήσει τις πρόβες και άλλες καλλιτεχνικές συναντήσεις των ερασιτεχνικών ομάδων της πόλης και από φέτος θα «ζωντανεύουν» σε τακτή βάση θεατρικές ερασιτεχνικές παραστάσεις, δίνοντας προτεραιότητα στις θεατρικές ομάδες του Πνευματικού Κέντρου.

Το έργο βασίζεται στο βιβλίο του Έρικ Εμανουέλ Σμιτ «Αγαπητέ Θεέ» (εκδόσεις Όπερα) και με πολύ τρυφερό τρόπο μιλά για ένα πολύ δύσκολο θέμα, το θάνατο. Ο Όσκαρ, είναι ένα 10χρονο παιδί, άρρωστο στο κρεβάτι ενός νοσοκομείου. Κοντά του η γιαγιά Ροζ του κρατά συντροφιά και τον παροτρύνει να γράψει ένα γράμμα στο Θεό. Μια καταπληκτική ιδέα της θα αλλάξει τη ζωή του μικρού Όσκαρ…

Ενδυματολόγος- σκηνογράφος: Μιμίκα Καπούλα, επιμέλεια μουσικής: Μπάμπης Κλαλιώτης- Γιώργος Χριστοδούλου, διαμόρφωση χώρου: Γιάννης Μαχανίδης, εγκατάσταση φωτισμού: Γιάννης Κρυτούλης, χειρισμός φωτισμού και ήχου: Σπύρος Καφρίτσας, φωτογραφίες: Μιμίκα Καπούλα, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων: Βάσω Τσαούλη. Πρωταγωνιστούν (αλφαβητικά): Τάσος Γράσος, Βίκυ Θωμά, Μάρθα Καμινάρη, Δάφνη Καπούλα, Κώστας Καραμουσάλης, Κατερίνα Λογαρά, Βασίλης Μυτιληναίος.

Η παράσταση είναι η έβδομη που ανεβάζει η θεατρική ομάδα του Μπάμπη Κλαλιώτη από το 2003 που δημιουργήθηκε.

είσοδος: 4 ΕΥΡΩ

Πληροφορίες: 2104969735, 2104970475.